Ligga på första dejten

första dejt

Att ligga på första dejten är omdebatterat. Finns de som hävdar att man absolut inte ska ha sex med någon när man träffas första gången. Anledningarna varierar. Allt från att man ska ge fel intryck till att man bara inte ska. Vissa menar på att sexet blir bättre när man lär känna varann och visst är det härligt att längta också. Men samtidigt kan det vara väldigt spännande att ligga på första dejten, när man knappt har koll på varann.

Skillnader på dejt och dejt

Idag är det vanligt att man träffar sina dejter online, t ex på Tinder. Vad man söker när man onlinedejtar varierar. Vissa söker öppet någon att bara ha sex med, andra söker enbart seriöst och så finns det väldigt många som söker lite på måfå.
Ibland när man ska ses är det redan bestämt innan att man ses för att ligga på första dejten. Ibland kan det börja som något helt vanligt för att sen avslutas med sex. Andra gånger finns inte ligg på första dejten ens på kartan.

dejt

Planerat ligg på första dejten

Nu kanske en del höjer på ögonbrynen för det kan väl inte vara möjligt att man träffar någon okänd för att ha sex det första man gör? I varje fall inte som kvinna? Man vill väl i alla fall träffas en gång innan, minst!
Vi vet inte hur vanligt det är, men det är åtminstone inte helt ovanligt att även kvinnor träffar någon för att ha sex direkt.
Ibland är det middag först, ibland är det sex direkt. Du kan läsa lite om några plattformar där sådant är lite vanligare här.

dejt kvinnor i klänning

När det bara råkar bli ligg

Ibland kan det hända att man bara råkar ligga på första dejten. Man ses med ambitionen om att ha en helt vanlig träff, kanske en fika eller en promenad.
Vad det är som gör att en sådan dejt leder till sex varierar. Några glas med alkohol kan göra en extra flirtig, men även utan alkohol kan en helt seriös dejt bli ett ligg. Kanske ses man igen eller så insåg man att ligget inte var lika bra som övriga dejten

Vad är då bäst? Ligga på första dejten eller vänta?

Som i så mycket annat finns inget rätt svar. Sex mellan rätt personer kan leda till något magiskt, oavsett när i tiden sexet sker. Sex direkt kan också tolkas som något negativt av en som själv har det, men då kanske inte den andra var rätt för dig i längden ändå. Vi har frågat kvinnor om deras erfarenheter, nedan har du några.

”Jag hade en lite tråkig lördag, jag var lite smått bakis, när jag började skriva med en kille på Tinder. Han frågade ganska fort ifall jag hade Kik och det i sig är nästan som en sexinvit. Vi skrev några vändor, han frågade om han kunde komma över och det var inte uttalat att det var för sex, men det var det ju. Vi sågs utanför mitt hus, gick en sväng och sen gick vi in till mig och hade sex. Sexet var inte nåt vidare för min del, så när han ville ses igen tackade jag för mig.”
~Felicia

”Vi matchade på Tinder men kom ganska snabbt fram till att vi inte vill samma sak vad gäller barn, jag var klar, han inte. Bestämde oss ändå för att sommarhänga, inte så allvarligt. Träffades på en fika och efter en stund frågade han om jag måste åka eller om jag vill följa med hem till honom. Jag följde med. Väl i lägenheten insåg jag att klockan var mycket och att jag visst måste dra för att hinna fixa några grejer jag planerat. Han tyckte det var synd att stressa på en söndag. I nästa sekund kysstes vi och kläderna åkte av. Jag kom två och en halv gång inom loppet av 15 minuter. Sen myste vi en stund i soffan innan jag drog. Vi lär inte ses igen. Och om vi gör det så blir nog endast för ligg.”
~Anna

”Jag började skriva med en kille på BC. Han verkade trevlig och bodde hyfsat nära, så vi bestämde ganska fort att vi skulle ses. Han vill gärna laga middag och då han nyligen flyttat och hade flyttkaos, så köpte han med sig matvarorna och lagade hemma hos mig. Jag kände ganska direkt att det inte skulle bli något mer och att vi inte skulle ses igen. Visade sig att han hade hoppats på sex samma kväll, så vi var inte riktigt på samma våglängd…”
~Caroline

Har du tankar kring att dejta? Eller att ligga? Eller att bara träffa någon för sex? Bli medlem på Grei community och snacka med andra kvinnor.

Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *