Här kan du få svar på vanliga frågor gällande Grei community, t ex varför vi inte tycker att Facebookgrupp för tjejer räcker.

Vad är Grei community?

Det är en digital mötesplats där kvinnor som är medlemmar i nätverket kan diskutera allt i livet.
Livet och humöret kan ändras på en sekund. På Grei community vet vi det, så det finns plats att dela både små och stora tankar, skriva av sig i ren frustration, både få och ge stöd och pepp när man vill, kan och behöver. På Grei community finns vi till för varandra.
På Grei community finns forum, grupper och sidor. Man väljer själv vad man vill vara delaktig i och man kan även skapa sina egna forum och grupper.
Vi är inte en grupp på Facebook, vi är en helt egen plattform.

Varför är det gratis?

Grei community är en ny digital mötesplats för kvinnor och vi vill visa vad vi har att erbjuda. Idag sker många diskussioner och snack i grupper på Facebook. Vi vill istället erbjuda kvinnor en plats online som inte är en grupp på Facebook, utan som bara är till för kvinnor.

Kommer det alltid att vara gratis?

Nej, medlemskapet kommer att kosta ungefär som en latte per månad. Vi vill inte bli en reklamfinansierad sida och därför väljer vi att istället ta betalt för medlemskap.

Varför bara kvinnor?

Som kvinna vet man att män har en tendens att ta över. Vi vet också att många diskussioner tystnar så fort en man kommer med. Vi strävar efter en jämlikhet och ett steg på vägen dit, är att ge kvinnor en plats där hennes plats är självklar.
Idag finns många Facebookgrupper för tjejer, så vi vet att behovet finns. Det finns också digitala nätverk bara för kvinnor, men de är fokuserade på karriär och arbetsliv.

Varför ska jag bli medlem? Räcker inte Facebook, Familjeliv eller Flashback?

Nej, vi tycker inte att Facebookgrupper räcker utan att det behövs en digital mötesplats enbart för kvinnor.
Vi är unika i att vi bara är till för kvinnor och att vi också vågar belysa den del av livet som är tabu överallt annars – kvinnohälsa, intimitet, lust, relationer, kroppen, jobbiga händelser, ja allt som har med livet som kvinna att göra. Som medlem kan man vara med och påverka utvecklingen av Grei community, vi utvecklar tillsammans med våra medlemmar.

Vi delar inte din data eller dina uppgifter och du kan vara anonym.

Facebookgrupperna för tjejer är många, men de är som nyhetsflöden som det inte går att filtrera i. De är inte heller gjorda för diskussioner och nätverkande.

Vilka ämnen får man diskutera?

Grei community är en digital mötesplats där allt får diskuteras. Det finns både forum och grupper, samt att man kan göra inlägg som andra kan kommentera. Saknas ett forum, då kan du skapa ett eget. Självklart gäller sunt förnuft (läs våra medlemsvillkor).

Det kan vara ämnen så som ’mens’, ’svamp’, ’cancer’, ’män’, ’endometrios’, ’tips för att slippa röda prickar efter rakning’, ’trekant’, ’svärmor’, ’ätstörningar’ och även sådant som rör arbetslivet, även fast det inte är vårt primära fokusområde.
Ordet är fritt!

Hur många medlemmar är ni?

Just nu är vi ganska få, drygt 10 st. Lite som en fest där endast de första kommit en. Snart är vi fler och sen sätter dansgolvet igång!
Vi tror att alla tjejer som idag är med i tjejgrupper på Facebook kommer att inse att ett community byggt för tjejer, är ett mycket bättre alternativ.
Grei community är ett ställe där kvinnor styr. Det är för kvinnor, av kvinnor, med kvinnor. En digital mötesplats för kvinnor.

Varför finns ni?

Mycket av det vanligaste i livet är idag tabu. En del av det är sexualitet och det finns en stor okunskap i det samt att det ofta används som en maktfaktor. Även våra kvinnliga hormoner är något som inte är fredade, både PMS, mens och klimakteriet, som ju är helt naturligt för oss, används som skällsord.
Så länge det är tabu eller pinsamt, kommer dessa maktfaktorer att kvarstå. Vi vill bidra till att dessa ämnen diskuteras och vi tror att ju fler som vågar göra det öppet, desto mindre blir möjligheten att hålla det som en maktfaktor.
En kvinna som har mensvärk borde vara minst lika accepterad i det, som någon med migrän. Forskning av, om och med kvinnor borde vara ett krav i alla läkemedelsstudier. Våra kroppar fungerar inte som mannens, vi är betydligt mera komplexa.

Det finns många Facebookgrupper för tjejer, men alla har sin egen nisch och med tusentals medlemmar är det svårt att hänga med i alla inlägg. Grei community är till för diskussioner i forum och grupper, men vi vet att för att ha bra kvalitet i diskussioner, vill man inte alltid ha hundratals svar.
Det finns miljarder med kvinnor och vi vill diskutera, men det saknas digitala nätverk för oss.

Vilka samarbetar ni med?

Än så länge med ingen, men vi hoppas på en framtid där vi jobbar tillsammans med andra, så som specialister, bolag inom kvinnohälsa eller skönhet, experter mm. Grei community är till för medlemmarna, det som önskas är det vi försöker ordna.

Vi jobbar gärna med de som driver Facebookgrupper för tjejer, kvinnor som brinner för att förändra världen och göra den jämlik.

Hur kan ni veta att det bara är kvinnor?

Allt som är digitalt kan missbrukas. En kvinna kan utge sig för att vara man, men man kan också utge sig för att vara någon annan av samma kön.
Vi har valt att inte förlita oss på login via BankId (vi är inte en bank), Facebook eller Apple Id, då de också kan fejkas. Vi väljer att lita på folk, men vi är hårda mot den som missbrukar sitt medlemskap. Då bli man varnad och sedan portad. Framöver kommer vi att använda oss av av en scoring, som likt en kreditbedömning visar hur sannolikt det är att du sköter dig.
Som medlem kan man rapportera om någon har ett avvikande beteende samt att vi vid misstanke kan kräva identifiering via videochatt.
En man i sig gör inte livet farligt, det är deras beteende vi inte orkar med. Grei community är till för kvinnor, men om en man hittar till oss och lyckas hålla sig under radarn och samtidigt lär sig om hur det är att vara kvinna och blir mer ödmjuk inför det, då har vi förbättrat världen med en man.

Varför frågar ni efter kön?

Frågan om könstillhörighet har vi eftersom Grei community är till för kvinnor. Definitionen av kvinna väljer vi att lämna till användaren och vi har valt att ställa frågan med två val – vad identifierar du dig mest som – kvinna eller man?
Könstillhörighet tenderar att bli en hetsig debatt och vi respekterar de som inte vill ange eller välja, men vi önskar också att bli respekterade i vårt val att försöka hålla det till vår vision – en värld där kvinnor inte behöver ta plats utan har plats, d.v.s. där ordet kvinna inte är vare sig laddat, dömande eller fel.

Varför finns ni på Facebook?

Vi har en sida på Facebook för att många idag finns på Facebook. Facebook för oss är samma som för de flesta andra företag – en plats för marknadsföring.
Facebook är en kanal för att synas, precis som Instagram och LinkedIn