Vi tjejer har ett behov och en önskan om att diskutera. Det är många som söker stöd, många som vill ge stöd, men det är mer än så. Tjejgrupper online behövs, de är till både för pepp, frågor, support och generellt snack. Män har en tendens att ta över i diskussioner och utan dem blir snacket friare och annorlunda.
Det finns många fysiska nätverk för kvinnor idag, både med personlig inriktning och professionell. Nu träffas många av dem på t ex Zoom istället för i verkligheten, men de flesta av dessa nätverk har även en grupp på Facebook. Facebook har blivit platsen där kvinnorna samlas, men Facebook är inte skapad för nätverk. Vi vill att det ska finnas en egen plats för kvinnor, en plats för ett riktigt community.

Första gruppen för tjejer – för Womanhood

Grei community är den första digitala platsen för vanliga diskussioner bland kvinnor. Vi kallar ’det vanliga’ för Womanhood. Tjejgrupper online behövs och Grei community är som en stor tjejgrupp, en plattform där det finns plats för alla kvinnor.
Vi alla har olika dagar i livet och våra behov och känslor ändras. Det finns livshändelser och situationer som påverkar en varje dag. Det kan vara sjukdom, ekonomiska problem eller familjeproblem och variationerna är många. Det finns alltid någon som är i samma situation som en själv och ofta mår man bra av att höra att man inte är ensam. Ibland vill man ha stöttning och ibland bara få berätta och lätta sitt hjärta. Detta gäller även småsaker, ibland vill man bara få ett ”samma här” när man kommer hem och möts av ett kaos av skor och väskor i hallen.
På Grei community kan man skapa sina egna tjejgrupper eller tjejforum om man vill hålla det lite mindre och man kan också välja att göra som på Facebook och berätta för alla genom att göra ett inlägg på sin tidslinje.

kvinnor-som-skrattar-i-en-gemenskap

Grei community – bättre än en Facebookgrupp

Facebook har blivit platsen där de som tillhör en gemenskap samlas i grupper. Tjejgrupper finns det många olika av. Det finns tjejergrupper som diskuterar speciella ämnen och det finns grupper där ordet är mera fritt. Självklart är det trevligt med grupper där många samlas och alla nyheter som sprids, men det finns ganska många baksidor med dessa grupper också.

Tjejgrupper tar över ens vanliga flöde

På Facebook kan man inte filtrera sitt eget nyhetsflöde. En grupp med t ex förlossningsskador täcker ett väldigt brett område och mycket av det som skrivs är inte relevant för en själv. I en aktiv grupp fylls det på med nyheter väldigt snabbt och det är svårt att hinna med och innehåll som inte är relevant blir till slut bara störande.
Innehållet från de grupper man är med i fylls också på i ens vanliga nyhetsflöde, vilket gör att man till slut inte ser annat än innehåll från de grupper man är med i och man kan inte påverka vad man ser.

Facebook är ett nyhetsflöde – Grei community en plats för snack

Facebook är mer som ett nyhetsflöde, man delar sin åsikt eller tanke och i vissa grupper kan man få hundratals med svar. Det blir helt omöjligt att få till en dialog. Visst är det kul och bekräftande att få så många kommentarer, men det leder sällan till några närmare relationer. Det blir många parallella monologer, speciellt om det är många som kommenterar. Det gäller att vara aktiv där och då, det går inte riktigt att plocka upp något efter några timmar, då är stunden borta och har ersatts med något annat.
Tjejgrupper online behövs, men lösningen är inte Facebook utan communities byggda för kvinnor. Platser online där det finns plats för alla diskussioner i livet, allt samlat på ett ställe och så väljer man själv vad man är intresserad av precis just då.

Tjejgrupp-online