Grei aktieportfölj – bolag för Womanhood och kvinnor

Vi på Grei tror att det finns en enorm marknad och potential i produkter för Womanhood, för kvinnor, både inom teknologi (femtech) och kvinnohälsa (femhealth).
Grei aktieportfölj är den första portföljen som enbart satsar på kvinnor och Womanhood.

Womanhood – en investering i framtiden

Vi har samlat ihop information om bolag som vi tror kan vara bra investeringar. Vissa bolag har vi redan köpt innehav i, de är en del av var Grei aktieportfölj. Vi har också en bevakningslista på bolag som vi tror kan passa in i Grei aktieportfölj för Womanhood och kvinnor.
Vi är intresserade av bolag som fokuserar på produkter eller lösningar för kvinnor. Vi är också intresserade av bolag som satsar på jämställdhet i ett större perspektiv än enbart ”kvinnor i chefsbefattning”. Bolag som startas och drivs av kvinnor är vi också väldigt nyfikna på.

  • bolaget fokuserar på produkter för kvinnor, för Womanhood.

  • bolaget satsar och fokuserar på jämställdhet i ett större perspektiv än ”ja, vår ledningsgrupp består av 50% kvinnor”.

  • bolag startade och ledda av kvinnor.

Grei Aktieportfölj – tre spännande bolag för Womanhood

Peptonic Medical – senast 2.38 SEK. Upp 23,38% sedan köp (2020-08-05). (2020-09-02)
Spago Nanomedical – senast 6.96 SEK. Upp 5.19% sedan köp (2020-08-11). (2020-09-02)
Invent Medic Sweden – senast 8.80 SEK. Ned 8.76% sedan köp (2020-08-17). (2020-09-02)

Peptonic Medical

Peptonic Medical

Peptonic Medical är ett svenskt bolag vars vision är att erbjuda säkra och effektiva behandlingar för vaginal atrofi, torra och känsliga slemhinnor, under klimakteriet och efter.
Bolaget utvecklar produkter baserade på oxytocin, kroppens egna må-bra-hormon, istället för östrogen.
Att använda östrogen under klimakteriet kan öka risken för bröstcancer, blodproppar, hjärtattack och stroke.

Vagivital är ett hormonfritt preparat som redan finns på marknaden och som inte kräver recept. De håller också på och utvecklar läkemedlet Vagitocin som är i klinisk studie fas 2 (pausad för tillfället).

Spago Nanomedical

Spago Nanomedical

Spago Nanomedical är ett svenskt bolag som utvecklar nanomedicinska produkter för diagnostik och behandling av cancer. Deras kliniska studier sker på bröstcancer, den vanligaste cancertypen bland kvinnor världen över.

Deras huvudprodukter är SpagoPix och Tumorad. SpagoPix är ett kontrastmedel för MRI och Tumorad är ett projekt där man utvecklar invärtes strålterapi. Båda produkterna är än så länge i testfaser och inte ute på marknaden.

Invent Medic Logo

Invent Medic Sweden

Invent Medic är ett svenskt bolag som utvecklar och erbjuder forskningsbaserade produkter till kvinnor som bidrar till mer frihet, glädje och en mer aktiv livsstil. Inkontinens är ett vanligt problem och operationerna är riskabla och t.o.m. förbjudna i vissa länder då riskerna är så stora. Vi tror att det finns ett stort mörkertal, att kissa på sig är inget man pratar om, och därmed en stor marknad för produkter som Efemia.

Efemia kontinensstöd är en produkt för kvinnor med ansträngningsinkontinens. Produkten finns redan på marknaden och bolaget har planer på att expandera försäljningen i Europa och sedan USA.

Bolag för kvinnor på vår aktieportföljs-radar

Ellen AB – grundad 2000

Ellen AB är ett svenskt bolag som utvecklar och erbjuder egenvårdsprodukter för kvinnors intimhälsa och välbefinnande. Ellen var först på marknaden med en probiotisk tampong med mjölksyrabakterier (2003). Deras mest kända produkt är den probiotiska tampongen ellen. Ellen har både patent och varumärkesskydd på Lacto Naturel, bakterien som de använder.

Vi på Grei tycker att Ellen är ett spännande bolag, men vi är lite osäkra på hur bra investering de är. Det har gått 17 år sedan den första probiotiska tampongen och nu har tampongen fått stark konkurrens av menskoppen. Aktien var uppe på över 20 kr i slutet på augusti 2020, men har sedan dess tappat kraftigt och ligger nu på 14,45 (2020-09-02).

Miris Holding – grundad 2001

Miris Holding är ett svenskt bolag som utvecklar produkter för att kunna ge för tidigt födda barn rätt bröstmjölk. Genom sin produkt Miris HMA – Human Milk Analyzer, kan de analysera näringsinnehåll i bröstmjölk och därmed ge rätt typ av mjölk till prematura bebisar.

Vi tycker att barnafödsel har alldeles för få resurser och för lite kunskap idag, men vi är inte säkra på att Miris Holding är en bra investering. Dels har aktien inte nått de nivåer den var på 2016 (över 0.10 kr) utan ligger idag på 0.032 kr och vi tror att sjukvården inte har ytterligare budget för neonatalvården. Dödligheten bland prematura har ju redan minskat kraftigt samt att förlossningskliniker återkommer med larm om för få resurser och budget.

Asarina Pharma – grundad 2005

Asarina Pharma är ett svenskt bolag som utvecklat det första läkemedlet för behandling av menstruell migrän. Sepranolone är det första migränläkemedlet endast för kvinnor, specifikt inriktat på migrän, men tros kunna användas även för Tourettes. Sepranolone finns inte ute på marknaden än utan är fortfarande i studiefas.

Aktien ligger på 6.82 kr (2020-09-02). De hade en kraftig uppgång i juli då de låg på över 7 kr och med årets högsta på 48 kr. Bolagets delårsrapport redovisar ett negativt resultat utan omsättning, men deras finansiella medel räcker för att finansiera fas 2-studierna. De redovisar också att de rekryterat 95% av patienterna till studien för menstruell migrän. Resultaten från studien förväntas kunna rapporteras under andra kvartalet 2021.

Asarina Pharma ligger bra till för att bli en del av Grei Aktieportfölj, vi bevakar den med stort intresse!

Har du förslag?

Vi är alltid på jakt efter bolag som jobbar med kvinnor och Womanhood. Har du förslag får du gärna tipsa oss.
Vill du prata aktier, aktieportföljer och investeringar, ta kontakt med oss eller skapa en sida på Grei community och snacka vidare med oss där!

    På en parmiddag pratar männen om aktier, kvinnorna samlas i köket och pratar om förskolan. Barnen ser och hör och det sociala arvet går vidare. Vi tycker att aktier ska vara ett naturligt samtalsämne bland kvinnor och vi gör vårt i att bidra till det. Jämställdhet byggs genom många pusselbitar”

    Linda – grundare av Grei som håller på och får sin 13-åring till att investera i aktier varje månad…