Lättare att få orgasm själv

onanera själv

Hur kommer det sig att många tjejer har lättare att få orgasm själv än med en partner? Man kan ju tycka att det borde vara tvärtom, åtminstone om man tänder på sin partner, men något gör att det inte alltid är så. Här kommer våra teorier i ämnet.

orgasm sitter i huvudet

Orgasmen styrs av hjärnan

Könsorgan och andra erogena zoner, så som bröst och läppar är något självklart vid sex, men även hjärnan är viktig vid sex. Hjärnan är det som styr orgasmen, både vid självsex och sex med en partner.
Vi tror att det kan vara lättare att få orgasm själv, eftersom huvudet då kan fantisera fritt. Även fast man tänder på sin partner, kan tankarna sväva iväg och man börjar på något helt osexigt, som tvätthögen eller jobbet. För att då bryta tankegångarna, kan det kännas helt fel att fantisera om något eller någon annan.
När man onanerar själv, kåtar man ju upp sig själv, man har ingen partner som gör det. Då måste hjärnan vara den som gör att man tänder och då kan man inte tänka på smutstvätt eller vad man ska äta till middag.

orgasm själv

Att ge sig själv orgasm

När man är helt själv, behöver man aldrig tänka på hur någon annan uppfattar det man gör. Man är helt i kontroll och kan göra det som är skönast. Vissa behöver spänna en del av kroppen för att komma, t ex låren, andra kommer bäst i en viss ställning eller stimulerar sig själv på ett sätt som känns udda, t ex att man inte stimulerar på klitoris utan vid sidan av.

Att använda leksaker kan också ge en extra stimulans. Något som sägs ha revolutionerat den kvinnliga orgasmen är womanizers. Det är en nyare typ av sexleksak med klitoris i fokus. En stor del av klitoris ligger under huden (man kom på detta 1998), det som syns är bara en liten del. En womanizer stimulerar en större del av klitoris och många vittnar om hur enkelt man kommer med en sån.

Tips för att få orgasm själv

  • Womanizers är det hetaste tipset just nu. Förklaringen är att de stimulerar en större del av klitoris, även det som ligger under huden. Många tror att det är själva ’pluppen’ man ska gå på, men för att få en djupare orgasm är vårt tips att stimulera hela klitoris.

  • Alla gillar inte vibrationer. Då är vårt tips att istället gnugga runtomkring den klitoris som syns. Det kan vara så att du är jättekänslig vid sidan av eller t.o.m. på venusberget, eller en kombination av båda. Kombinera detta med en penetrerande leksak, som en dildo om du vill.

  • Våga testa och låt humöret styra. Precis som vid sex med partner, är man sugen på olika saker när man ska få orgasm själv. Fantasier och stämning kan behöva bytas ut och våga onanera när du är sugen, även om det bara blir en snabbis innan träningen.

  • Låt dina fantasier sväva iväg och testa aktivt olika fantasier. Det kanske finns något som du absolut inte kunnat tänka dig, men som sen tänder dig rejält.

  • Om det är trögt på fantasifronten kan du testa att antingen läsa eller se på snusk. Är du i en relation kan du testa att texta med din partner, är du singel finns det sidor med gott om män (och en del kvinnor) som vill sexchatta. Testa både Tinder och Bodycontact om du är sugen på att testa lite oseriöst snuskchattande.

Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *