Recension av BodyContact – en sexdejtingsida

BodyContact är enligt sig själva en gratis seriös kontaktsajt för sexkontakter. De har drygt 122 000 medlemmar och 40 000 är aktiva varje dag. Man måste vara över 18 år och nästan hälften har annat civilstatus än singel. Varje gång man loggar in är det mellan 5000-10000 inloggade, så nog är det en populär sida.
Majoriteten av alla profiler är män och bli inte förvånad om du stöter på flera som du redan sett på t ex Tinder eller Happy Pancake. Bodycontact är lite av en sida för alla sorters män och många profiler här är evigt trogna sidan, med över 15 år gamla profiler. Många söker äventyr med fler än en…

Medlemskap

Det är ganska enkelt att skapa en profil. Det är inte riktigt gratis, man verifierar sig genom att betala för ett PLUS-medlemskap som ger full tillgång till sidan. Efter att PLUS-medlemskapet gått ut behåller man medlemskapet, men blir av med sina förmåner. Man kan välja den billigaste, 10 kr för 10 dagar. Ett helår kostar 250 kr.
! sin profil får man fylla i vem man är, vart man finns och vad man söker. Det finns annat än bara sexkontakter, som sexkompis och anonymsex, man kan även söka vänner och t.o.m. giftermål. Det är också möjligt att ha profil som par och för olika syften. Vissa har relations-par-profiler, medan andra t ex är två män som söker kvinnor för gruppaktiviteter.
Att ladda upp bilder är smidigt. Som PLUS-medlem får man ha upp till 50 bilder, men de flesta har 3-5 st. Profilbilden visas när man går in en profil, men man kan också vara utan den. De flest profilbilder är anonyma, få väljer att visa ansiktet.

Inkorgen

I inkorgen hamnar allt som skrivs till en. Det är tyvärr en del som inte respekterar det man skrivit i sina sök-kriterier. Har man PLUS-medlemskap kan man i sina inställningar begränsa vem som får skriva. Man kan blockera på ålder och profiltyp, t ex att enbart män som är 30-40 år får skriva.
Inkorgen visar tyvärr inte profilbilder eller någon information om de som skrivit, så man får klicka in sig i brevet och sedan vidare in i profilen.

Bodycontact-inkorg

Dagboken

I dagboken kan man skriva ner sina tankar. Man kan dela fantasier eller berätta mer om sig själv. Det är ett bra sätt att berika sin profil, men de flesta låter den vara tom.

Kontaktannonser

Bland kontaktannonserna kan man hitta det mesta. Alla medlemmar kan lägga upp annonser och svara. Det är mest killar som söker. Killar som söker killar, killar som söker tjejer och killar som söker par. Knappt 2,5% av alla annonser är skapade av tjejprofiler.
De annonser där tjej söker kille är välbesökta. De är visade tusentals gånger och de flesta har hundratals svar.
Annonserna där kille söker tjej har som mest ett tiotal visningar och någon enstaka har fått ett svar. Är ingen lätt plattform att som kille få träff.

kontaktannonser-bodycontact

Man kan både söka och filtrera annonser, men det är tidskrävande då överblicken av resultaten inte säger något om vem som lagt ut annonsen.

Att vara medlem

När man loggar in på BC kan man samtidigt välja ett humör. Detta humör visas i listan över inloggade och vi har märkt att om man valt något så ökar mängden i inboxen.

Inloggade-medlemmar-bodycontact

Som tjej fylls en inbox ganska fort. Självklart beror det på vad man skriver i sin presentation. Ju villigare och lustfylld, desto fler brev. Man har också en lista på de som besökt ens profil. Visst kan man som tjej söka själv också, men vi har hört att många män är tveksamma till äktheten i de profiler. Många har råkat ut för catfish och önskan om att få betalt.

”Det är bara de som vill ha betalt eller andra män som tar kontakt med killen först”

Det är också vanligt att man som kille aldrig får svar på det man skickar. Endast 7% av profilerna på BC tillhör tjejer och baserat på det vi fått höra, är många av de profilerna fejkade. Det blir ett väldigt högt tryck på de äkta tjejprofilerna, men det blir också svårt att gallra ut vilka man tror är såna som skulle passa en själv.

Kik-messenger för chattande

När man väl börjat skriva med någon går man ganska fort över till ett annat format, Kik messenger är vanligt. På Kik är man helt anonym och då man inte vet vem man skriver med är det en trygg start. Ofta verifierar man sig direkt. På Kik kan man ta bilder som visar att bilden är tagen med Kik-kameran, då vet man att bilden är nytagen. Tyvärr är det ganska vanligt med gamla bilder i profilen. Falska profiler och Catfish är inte så vanligt.

Respekt

Vi upplever att de flesta på sidan är trevliga och håller god ton. Det profiler som har svårt att ta ett nej och sådana som inte respekterar ens preferenser, vilket förstör för alla. Man kan blockera andra om man vill, då kommer de inte åt ens profil. Det syns även i ens profil ur många man blockerat och hur många som blockerat en själv.
Det finns profiler som inte vill verifiera sig via Kik-kamera, där bör man se upp. Det finns också de som direkt vill dela telefonnummer och höras i telefon, utan att verifiera sig via bild och där bör man också vara försiktig.

Forumet

Forumet ska vara till för diskussioner, ris och ros samt för att dela fantasier. Det finns en del allmänna diskussioner och en hel del rör funderingar kring huruvida BodyContact håller på att lägga ner.
Det finns en del noveller, men inte mycket nytt material. Vill man läsa eller skriva noveller finns det mer aktiva sidor för det, du kan t.ex börja skriva på Grei.

Användarvänlighet

Sidan är inte så modern. Jag upplever det som att någon ibland fått för sig att uppdatera, men att man sedan tröttnat. Som exempel finns Twitter som inte uppdaterats sedan 2014. Det finns en blogg, men den är inte heller uppdaterad sedan 2014.
Forumet för förbättringar är också ganska så dött, man får uppfattningen att medlemmarna gett upp och accepterar sidan som den är.
BodyContact är allt annat än en mobilvänlig sida. Den är inte anpassad alls, utan passar bäst till datorn.

Mer information

Är du nyfiken på att veta mer om hur det är att vara medlem på en kontaktsajt som BodyContact? Antingen kan du testa att skapa en profil och testa själv, eller så kontaktar du oss på Grei och ber oss att skriva mer om ämnet.

Våga vara nyfiken,

MsGrei

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *