Blommor som liknar underliv

clitoria ternatea

Det finns många blommor som liknar ett kvinnligt underliv. Både blommor och underliv är vackra, så naturen har naturen planerat bra. Bland ärtblommorna är det många blommor som ser ut att ha en klitoris. Några av dessa blommor som liknar det kvinnliga underlivet har liknande latinska namn också, som Clitoria Ternatea. Det svenska namnet på Clitoria Ternatea, ’Himmelsärt’ låter även det väldigt fint och passande på en blomma som liknar det kvinnliga underlivet.

Himmelsärt-klitorisblomma

Clitoria Ternatea – vår favoritblomma som liknar ett underliv

Himmelsärten är en ärtväxt som finns i flera färger. Det engelska namnet är Butterfly Pea eller Blue Pea och själva blomman kan torkas och användas som te eller som pulver i t ex smoothies.
Den blåa färgen kan också användas i annan matlagning, den ger en väldigt häftig färg till både bröd och småkakor.

Himmelsärt går också att odla i Sverige. Det kan vara lite sent för en sådd för i år, i alla fall om du vill odla den utomhus, men vill du prova finns fröer just nu här.

Kalla-vaginablommor

Kallan – blomman med lite längre klitoris

Kallan ’Zantedeschia’ tycker vi är lik vaginan på lite annat sätt. Kanske är det dess förföriska djup och långa pistill som gör den erotisk, för nog associerar man den till vaginan.
Kallan finns i många färger och sorter och används ofta som snittblomma. Fredskallan är en ganska vanlig krukväxt i svenska hem, den är en bra luftrenare, men vi tycker inte att den är lika lik vaginan som den lite djupare kallan.

Vill man odla sina egna kallor, kan man läsa på lite t ex här.

iris-vaginablomma

Iris – svenska trädgårdens underliv

Blomman iris är ganska vanlig i svenska trädgårdar. Släktet Iris tillhör de äldre sorterna av odlingsblommor, tillsammans med rosor och liljor.

Det finns flera olika sorter av iris, vissa blommar så tidigt som i februari.
Även den finns i många färger, vissa mer vagina-likna än andra. Passa på och kika lite närmare nästa gång du besöker en trädgård, finns det några iris-vaginor där?

orchide-fittblomma

Orkidén – en riktigt vacker fittblomma

Orkidén har blivit väldigt vanlig i svenska hem. Otroligt vacker när den blommar, inte lika trevlig när den blommat klart. Att få en orkidé att blomma om kan vara svårt, men när man lyckas blir åtminstone vi lika nöjda varje gång.
Orkidén finns även den som många olika sorter.

Brudorkidén, Phalaenopsis, är vår favorit orkidé-vagina. Den kommer också i många olika färger och varianter.

Det finns fler blommor som liknar, eller kan likna, ett kvinnligt underliv. Kanske är det något i det erotiska men vackra, som gör att många blommor associeras med just det kvinnliga underlivet. Kanske finns det också något i det hela att både blommor och könsorgan har ett syfte i att bilda nya av samma art, utan dem skulle mycket dö ut. Den kvinnliga livmodern är ju modern för att liv.

Har du förslag på fler blommor? Bli medlem på Grei community och dela med dig av dina tankar där.

PS. Lupinen, den som glatt blommar nu under midsommar är också lite klitorislik. Passar bra till midsommarstången.

lupiner-midsommar
Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *