Att vara medlem på Darkside

grei-side

Darkside säger sig vara en sida för sexuella livsstilar utanför normativitetens fängelse, t ex BDSM, kink, sexpositivitet och fetischism. Där hittar man likasinnade, kan dela bilder, läsa och bidra med noveller eller bara hänga i det gemensamma nätvardagsrummet.

Darkside skiljer sig åt från BodyContact och Klubb6 på många sätt. Dels är sajten lite mer modern med många bilder, event och en del reklam, men också redaktionella artiklar som de andra saknar. Sidan är lite rörig med en mix av bilder, reklam och text. Vill man läsa mera om deras historia så finns det på deras sida.

Summerat kan man säga att Darkside är en sida för kinks, men tonen vi upplevt är god, så man ska absolut inte skrämmas iväg av att det ser lite dark ut.

Medlemskap

Det finns ingen ny statistik på antal medlemmar, de senaste från 2017 säger 250 000 och det känns rimligt. Att bli medlem är enkelt, men vill man ha en välfylld profil får man räkna med att det tar lite tid.
Det finns plats för bildgalleri, presentation, dagbok, en lista med kinks som man får bocka i osv. Man fyller också i sina intressen, personlighetsdrag och vad man söker.

Det är gratis att vara medlem, men genom VIP-medlemskap får man fler och bättre funktioner. Det är billigt att vara medlem, 80 kr/2 månader, 190 kr/6 månader eller helår för 320 kr.

Darkside-profil

Inkorgen

Under dina första dagar som medlem kan du varje dag maila max 5 andra som du inte har en vänskapsrelation med. Denna regel har införts för att förhindra missbruk av sajten. Vi upplever att mycket på sidan är byggt för att förhindra missbruk och spammande av andra. När man blir kontaktad kan man välja att ge sajten information om ifall man uppskattade kontakten eller inte.
Man kan välja mellan flera funktioner kring vem som får se ens sida, ta kontakt osv. och många frågar om lov innan något skickas.
Det påminns också på många ställen att bara skicka meddelanden som uppskattas och att mottagarna kan sätta betyg som styr ens rykte.

Vänner

Man kan skicka vänskapsförfrågan till andra profiler. Då får man välja vilken typ av vänner man är, det finns en lång lista. Något som vi tycker är smart, är att man också kan verifiera varandra när man blir vänner. Då klickar man i att ”jag har träffat denna person och vet att hen är den hen utger sig för att vara”. Att veta att profiler är äkta är tryggt, då vet man vem man har kontakt med.

Dagbok och intervju

Man kan i sin profil välja att skriva dagbok, lägga upp längre eller kortare inlägg. De profiler som har sig som vän, kan välja att få uppdateringar på det man lägger upp.
Intervjun är många frågor som man själv svarar på. Detta ger ganska mycket information om personen, då det är frågor som ”vem tycker folk att du är lik?”, ”hur ser du på världen?”, ”hur är livet just nu?” osv. Det tar tid att svara, men ju bättre profil man själv har, desto större chans att träffa rätt.

Att hitta andra profiler

Darkside är en ganska bred webbplats med mycket innehåll. Man kan leta efter andra medlemmar genom t ex Mötesplatsen, genom att följa diskussionstrådar eller slumpa fram medlemmar. Sidan har en avdelning för ”matchning och förslag”, men den är under uppbyggnad men säger sig erbjuda massa godis framöver.

Eventkalendern

Det finns en kalender där alla event samlas. Det är ett tiotal event varje vecka, allt från pubträffar till BDSM-kvällar. Man kan se vilka som visat sitt intresse och själv fylla i att man kommer. Träffarna brukar vara trevliga enligt de som besöker dessa och med tanke på stämningen på sajten så kan vi inte tro annat.

Är du nyfiken på mera, bli medlem och testa. Man kan bli avskräckt av begrepp som BDSM och nakenbilder, men vår upplevelse är att det är skönt och vettigt folk. Självklart finns rötäggen där också, men så är det ju även i världen utanför webben.

darkside-hemsida

Våga vara nyfiken och kom ihåg att det är du som sätter både dina gränser och begränsningar,

Linda

1 kommentar till “Att vara medlem på Darkside”

  1. Pingback: Gråzons-sidor för nyfikna, hur är de egentligen? - Grei Community

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *