Gråzons-sidor för nyfikna, hur är de egentligen?

Vad gör man om man är lite nyfiken på det som erotiska romaner som Femtio nyanser av grått handlar om? Om man fantiserar om en Mr Grey? Eller kanske ser man sig själv som den kvinnan som styrde Mr Grey och lärde honom allt han kan? Man kanske inte vill Tindra utan behöver en dejtingsida för att hitta en kk-relation eller är nyfiken på att krydda upp sitt förhållande. Man kanske vill ha något tillfälligt på affärsresan eller så vill man bara skriva lite med någon.
Tyvärr finns det ingen modern och kvinnostyrd plats för det, däremot finns många kontaktsidor för sex och tillfälliga möten.

De tre kontaktsidorna vi ska skriva om är BodyContact (BC), Klubb6 (K6) och Darkside (Fetopia).

Gamla och trogna sajter

I Sverige finns det några kontaktsajter för sex som är mer populära än andra och vi ska under veckan recensera tre av dem.

Hur skaffar man en profil på dessa kontaktsidor och vad erbjuder de? Hur är det att vara kvinna på en sida vars syfte är sexuella kontakter? Hur beter sig männen när de kan gömma sig bakom en skärm? Vad är det för frågor man får och vad är det för profiler? Och varför ska man ens besöka dessa sajter?

Alla dessa sexsajter har funnits länge och har många trogna medlemmar. BodyContact har funnits sedan 2007, Klubb6 (K6) har noveller skrivna redan 2004 och Darkside är från 2003.
Något alla dessa sajter har gemensamt är att de är gamla och inte så användarvänliga. De kom till innan Tinder, då sexdejting online var ännu mera tabu än idag.

bodycontact-hemsida

Bodycontact – den mest vanliga sidan

Baserat på de siffror och inlägg jag sett är BodyContact den vanligaste sidan för de som vill hitta sexkontakter utan någon speciell nisch.

Alla typer av profiler finns på BodyContact, men de har ingen speciell inriktning på sin kontaktsida.

Majoriteten av alla profiler är män och bli inte förvånad om du stöter på flera som du redan sett på t ex Tinder eller Happy Pancake. Bodycontact är lite av en sida för alla sorters män och många profiler här är evigt trogna sidan, med över 15 år gamla profiler.

Read More
klubb6-hemsida

Klubb6 – inte värd ett besök

På Klubb6 kan man skriva och läsa noveller. Det finns runt 3500 historier sedan 2004. Det är ett tiotal nya noveller per månad och de flesta är visade några tusen gånger.
Det finns också en hel del videos och som PLUS-medlem har man obegränsad tillgång till dem.

Sidan är väldigt omodern när det kommer till kontakter, så det känns inte som en mötesplats. Mer som en plats där man delar hemmafilmer.

Läs recensionen
darkside-hemsida

Darkside – inte så läskig som den ser ut

Darkside skiljer sig åt från BC och K6 på många sätt. Dels är sajten lite mer modern med många bilder, event och en del reklam, men också redaktionella artiklar som de andra saknar. Darkside är en sida för sexuella livsstilar utanför normativitetens fängelse, t ex BDSM, kink och fetischism.

Läs recensionen

Fejkade profiler

Att profilerna inte är äkta är en risk som finns på alla sidor online. Hur vanligt det är med falska profiler och catfishing är det ingen som vet, men det är något man måste vara vaksam på. Falska profiler förekommer tyvärr på alla datingsidor.

Catfishing innebär att man i sin profil utger sig för att vara någon annan för att verka mer attraktiv. En fin profil får fler träffar och kontakt med fler profiler. Det kan vara allt från att använda någon annans attraktiva bilder i sin profil eller säga sig ha en fin titel eller pengar. Pengar och titel kan man sedan hänvisa till för att ha en anledning till att förbli anonym om man vill det.

Delar man lättklädda bilder, måste man acceptera risken att de delas eller används i t ex catfishing-syften. Det bästa är att inte dela sånt man inte kan stå för, oavsett om man delar med någon man känner eller inte.

I nästa inlägg djupdyker vi in i BodyContacts värld! Platsen där man garanterat stöter på fler än en som har en profil på Tinder, Happy Pancake eller Badoo.

Har du några erfarenheter eller tankar kring detta? Bli medlem på Grei community och berätta. Vi är jättenyfikna och vill höra allt!

Våga vara nyfiken,

MsGrei

1 kommentar till “Gråzons-sidor för nyfikna, hur är de egentligen?”

  1. Pingback: Ligga på första dejten - Grei Community

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *